Fotorecept: Jesenná torta
8
porcií
105
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajcia
135
g
kryštálový cukor
100
g
polohrubá múka
2
PL
kakao
1/2
balíček
kypriaci prášok Dr Oetker
4
PL
ríbezľový džem
4
PL
rum
500
ml
mlieko
2
balíčky
Zlatý klas Dr.Oetker
125
g
maslo
4
PL
cukor práškový
750
g
poťahová hmota Smartflex Velvet
trochu
potravinárske farbivo
postup
1.
Bielky si oddelíme od žĺtkov. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a postupne pridávame cukor a žĺtky. Pomaly prisypávame múku s práškom do pečiva a kakao.
2.
Pripravíme si menšiu tortovú formu. Spodok vystelieme papierom na pečenie, boky vymastíme a vysypeme múkou.
3.
Do pripravenej formy vylejeme cesto a pečieme v teplovzdušnej rúre pri 160 stupňoch cca 45 minút. Hotový korpus vyklopíme a necháme do druhého dňa odležať.
4.
Pripravený korpus si rozrežeme na 3 pláty. Každý z nich pokvapkáme rumom a potrieme džemom. Z mlieka a Zlatého klasu uvaríme hustý puding, ktorý zakryjeme potravinárskou fóliou, aby sa nevytvorila hrubá koža a necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom a postupne pridávame vychladnutý puding. Dobre spolu vyšľaháme na jemný krém. Krémom potrieme pláty a poukladáme na seba. Boky a vrch taktiež potrieme krémom a tortu necháme dobre stuhnúť v chladničke.
5.
Hmotu Smartflex vypracujeme, zafarbíme na požadovaný odtieň (môžeme zmiešať i viac farieb, vznikne pekná dúhová kombinácia) a vyvaľkáme na doske posypanej troškou Solamylu. Tortu potiahneme vyvaľkanou hmotou, okraje hmoty orežeme, vykrojíme si ozdobné lístočky a prilepíme na tortu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
vava06
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.