Rizoto s klobáskou
4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
300
g
ryža
50
g
paradajkové pyré
1
ks
paradajka
2
strúčiky
cesnaku
2
ks
pikantná klobása
1
kocka
mäsový bujón
1
ks
cibuľa
1
štipka
mletá štipľavá červená paprika
podľa chuti
soľ
2
PL
nasekaná petržlenová vňať
postup
1.
Do väčšej panvice dáme pražiť na kolieska nakrájanú klobásu a nadrobno nakrájanú cibuľu a cesnak. Zmes orestujeme a pridáme nadrobno nakrájané paradajky, trochu vody, paradajkové pyré, kocku bujónu a papriku.
2.
Keď zmes začne vrieť, pridáme premytú ryžu, prilejeme vodu na 2,5 násobok objemu ryže a soľ. Za občasného miešania rizoto varíme domäkka. Nakoniec vmiešame nasekanú petržlenovú vňať.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.