Domáci závin
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
polohrubá múka
100
g
cukor
25
g
droždie
1/4
liter
mlieko
1
ks
vajce
120
g
maslo
1
ks
vajce na potretie
1
balíček
vanilínový cukor na posypanie
podľa chuti
soľ, citrónová kôra, vanilkový cukor, maslo na vymastenie plechu
postup
1.
Do vymiešaného masla zamiešame trochu soli, vajce, citrónovú kôru, cukor a miešame 15 minút. Potom pridáme z droždia vykysnutý kvások, vlažné mlieko a múku.
2.
Vypracujeme cesto a necháme vykysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku 1 cm, natrieme ľubovolnou plnkou, zvinieme, preložíme na vymastený plech a necháme ešte podkysnúť.
3.
Potom závin potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme. Potom posypeme vanilkovým cukrom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.