Kuracie štvrtky v hubovej omáčke
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
kuracie štrvrte
3
ks
cibuľa
120
g
maslo
400
g
čerstvé huby
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
5
dl
vývar
2
ČL
mletá červená paprika
postup
1.
Čerstvé hríby očistíme, umyjeme, scedíme a nakrájame na plátky.
2.
V hlbšej panvici rozpustíme maslo, na ktorom do sklovita usmažíme kocky cibule. Položíme na ňu kuracie štvrtky a každý kus opražíme z oboch strán.
3.
Prisypeme hríby, poprášime mletou červenou paprikou a podlejeme polovicou vývaru. Prikryjeme a na miernom ohni dusíme, mäso priebežne obraciame a jemne podlievame.
4.
Vznikajúcu hubovú omáčku premiešame. Po 40 min odstavíme, omáčku nezahusťujeme. Dochutíme korením a soľu, podávame s ryžou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.