Dezert tiramisu
8
porcií
30
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
6
ks
vajce
230
g
práškový cukor
500
g
syr Mascarpone
250
ml
smotana na šľahanie
250
ml
silná káva
250
ml
kávový likér
30
ks
cukrárenské piškóty
trochu
kakao
postup
1.
Žĺtky vymiešame s cukrorm do peny. V inej miske zase vyšľaháme šľahačku a zmiešame ju so žĺtkovou penou a mascarpone. V čistej miske vymiešame z bielkov tuhý sneh a opatrne ho primiešame do zmesi.
2.
Uvarenú a vychladnutú kávu zmiešame kávovým likérom. Do vopred pripravených pohárov rozotrieme tenkú vrstvu zmesi a na ňu poukladáme v ochutenej káve namočené piškóty. Týmto spôsobom pokračujeme ďalej, až dokým všetko neminieme.
3.
Hotové tiramisu posypeme kakaom a vložíme na noc do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.