Souvlaki z bravčového mäsa
4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
600
g
bravčové mäso
3
strúčiky
cesnaku
100
ml
olivový olej
50
ml
suché červené víno
2
PL
čerstvé oregano
trochu
citrónová šťava
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
postup
1.
Bravčové mäso umyjeme pod studenou tečúcou vodou, osušíme papierovou kuchynskou utierkou a nakrájame na kocky vo veľkosti približne 2 cm. Strúčiky cesnaku olúpeme a nasekáme nadrobno. Lístky oregana umyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Vo väčšej mise premiešame olivový olej so suchým červeným vínom, nasekanými lístkami oregana, citrónovou šťavou, cesnakom a korením. Do marinády pridáme mäso a marinujeme dve hodiny v chladničke.
2.
Grilovacie špajle namočíme do vody a potom na ne napichujeme marinované mäso. Rozpálime gril, mäso zo všetkých strán osolíme a za pravidelného otáčania grilujeme na stredne horúcom grile asi 20 minút. Môžeme podávať s tzatziky a pita chlebom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.