Zámocké srnčie medailóniky
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
srnčie karé
trochu
soľ
trochu
mleté čierne korenie
5
PL
hladká múka
4
PL
olej
2
litre
maslo
1
ks
cibuľa
300
g
čerstvé šampiňóny
150
ml
smotana na varenie
2
KL
citrónová šťava
trochu
hovädzí vývar
postup
1.
Mäso opláchneme, osušíme, odblaníme a nakrájame na medailóniky. Jemne ich naklepeme, osolíme, okoreníme a obalíme v múke.
2.
Olej rozpálime a plátky mäsa prudko opražíme z oboch strán.
3.
Vyberieme ich a do výpeku pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu, krátko ju opražíme, potom pridáme maslo a nakoniec aj na plátky nakrájané huby.
4.
Huby orestujeme, do panvice vrátime mäso, podlejeme trochou horúceho bujónu, prikryjeme a dusíme domäkka. Počas dusenia, podľa potreby podlievame vývarom alebo vodou.
5.
Krátko pred koncom prilejeme smotanu, dochutíme soľou, korením a citrónovou šťavou. Neprikryté niekoľko minút povaríme a podávame so zemiakmi, s ryžou alebo knedľou.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.