Barania kotleta s hubami
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
baranie karé
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
80
g
bravčová masť
20
g
hladká múka
120
g
huby
30
g
maslo
podľa chuti
petržlenová vňať
postup
1.
Z karé odsekneme chrbtovú kosť a pokrájame ho na kotlety. Kotlety naklepeme, posolíme a okoreníme. Opekáme ich asi 4-5 min z každej strany na rozpálenej masti.
2.
Na výpeku upražíme múku, zalejeme ju vývarom a dobre povaríme. Do šťavy vložíme očistené huby. Dobre povaríme, pridáme maslo a nadrobno posekanú petržlenovú vňať.
3.
Pred podávaním kotlety uložíme do šťavy, aby sa dobre zohriali.
4.
Potom ich poukladáme na misu, obložíme hubami a polejeme šťavou. Podávame s dusenou ryžou alebo vyprážanými zemiakmi.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.