Čerstvé tagliatelle so šampiňónmi, s hubami a rukolou
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cestovina
150
g
múka
250
g
ražná múka
3
ks
vajce
2
ks
vaječný žĺtok
trochu
soľ
Omáčka
350
g
čerstvé huby
350
g
šampiňóny
60
g
rukola
30
g
šalotka
2
strúčiky
cesnaku
trochu
nasekaná petržlenová vňať
25
g
paradajka
30
ml
biele víno
30
ml
olivový olej
25
g
nastrúhaný parmezán
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
postup
1.
Vo veľkej miske zmiešame múku a soľ. V strede spravíme jamku a do nej pridáme vajíčka a olej. Prilejeme vodu a zmes rýchlo miešame, kým sa nevytvorí cesto. Zakryjeme a necháme 30 min odstáť.
2.
Čerstvé rezancové cesto vyvaľkáme na tenkú vrstvu a narežeme na prúžky (4-5 mm široké) alebo použijeme strojček na slíže a vytvoríme rezance. Tie potom zatočíme do malých hniezd (80 g).
3.
Huby a šampiňóny dobre opláchneme a nakrájame na tenké plátky.
4.
Do panvice nalejeme trochu olivového oleja, opražíme nadrobno nakrájanú šalotku a cesnak a pridáme huby. Všetko necháme pár minút podusiť.
5.
Huby podlejeme bielym vínom a necháme variť, kým sa víno nevyparí. Pridáme ošúpané paradajky, posolíme a okoreníme.
6.
Panvicu stiahneme z plameňa a pridáme rukolu.
7.
Tagliatelle povaríme v slanej vode, kým budú "al dente", a primiešame ich na panvici do hubovej omáčky s rukolou.
8.
Panvicu stiahneme z plameňa, pridáme olivový olej a nastrúhaný parmezán a všetko spolu zmiešame. Nakoniec ešte pridáme nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.