Chrumkavé kura s horčicou a bylinkami
stredná
náročnosť
ingrediencie
2
ks
kurča
30
g
kremžská horčica
1
ks
citrón
trochu
chilli paprička
podľa chuti
soľ
trochu
olivový olej
trochu
aromatické bylinky
Posýpka:
150
g
strúhanka
10
g
nasekané bylinky
1/2
ks
citrón
postup
1.
Kura rozkrojíme na polovice, dôkladne omyjeme a necháme vysušiť. Mäso naklepeme kuchynským tĺčikom, nožom odrežeme krídla a vykostíme kuracie stehná.
2.
Ochutíme olivovým olejom, soľou, citrónovou šťavou a čili papričkami. Pridáme aromatické bylinky, zakryjeme fóliou a necháme v chladničke marinovať asi 15 min.
3.
Potom mäso z oboch strán rovnomerne opražíme na grilovacej panvici.
4.
Nakoniec ho polejeme olivovým olejom a zmesou posýpky, citrónovej šťavy a byliniek. Vložíme do rúry a necháme piecť asi 20 min pri teplote 180 stupňov.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.