Lievance z kvásku
4
porcie
40
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
130
g
kvások z celozrnnej žitnej múky
450
ml
plnotučné mlieko
50
g
trstinový cukor
200
g
hladká múka
100
g
jemné ovsené vločky
1
balíček
vanilkový cukor
1
štipka
soľ
1
ks
vajce
trochu
práškový cukor na posypanie
trochu
olej
postup
1.
Pripravený kvások zmiešame vo veľkej mise zo všetkými ingredienciami okrem vajíčka. Vzniknúť by nám malo riedke cesto, ktoré zakryjeme fóliou a necháme cez noc odpočívať v chladničke.
2.
Druhý deň približne hodinu pred prípravou do cesta primiešame vajíčko a necháme ho vykysnúť. Z pripraveného cesta robíme lievance na panvici s troškou oleja. Upečené lievance podávame posypané práškovým cukrom.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.