Torta zo snehu - Pavlova torta
8
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Korpus
6
ks
vaječný bielok
1
štipka
soľ
300
g
trstinový cukor
2
PL
kakao
2
KL
balzamikový ocot
Šľahačka
500
ml
smotana na šľahanie
200
g
horká čokoláda
Ostatné
100
g
čokoláda
2
PL
stužený tuk
postup
1.
Rúru dáme vyhriať na 200°C. Vo veľkej hlavne čistej mise vyšľaháme bielky so štipkou soli na tuhý sneh. Keď je sneh vyšľahaný, postupne zľahka primiešame krupicový trstinový cukor. Pridáme kakao, balzamikový ocot a sneh krátko premiešame.
2.
Dva plechy vystelieme papierom na pečenie a pomocou misky alebo väčšieho taniera na papier obkreslíme kruh. Na tieto dva kruhy navrstvíme sneh, plechy vložíme do rúry a pri teplote 140°C sneh pečieme cca 75 minút. Ak nám ostane trochu snehu, urobíme z neho pusinky na ozdobu torty. Rúru v priebehu pečenia neotvárame, aby bolo cesto pekne chrumkavé.
3.
Keď je cesto upečené, pootvoríme trochu dvierka na rúre a necháme ho tam chvíľu vychladnúť. Medzitým si pripravíme parížsku šľahačku. Vo vodnom kúpeli rozpustíme čokoládu a zalejeme ju častou smotany. Poriadne ju premiešame a prilejeme zvyšnú smotanu. Zmes premiešame a vložíme aspoň na hodinu do chladničky. Potom z nej vyšľaháme šľahačku a spojíme ňou dva upečené korpusy.
4.
Tortu spojíme šľahačkou, ozdobíme rozpustenou čokoládou a dáme poriadne stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.