Čokoládové profiterolky
10
porcií
120
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Odpaľované cesto
200
ml
studená voda
4
PL
cukor
85
g
maslo
115
g
hladká múka
1
štipka
soľ
3
ks
vajce
Plnka
750
ml
smotana na šľahanie
1
ks
vanilkový lusk
Poleva
200
g
kvalitná horká čokoláda
100
ml
smotana
postup
1.
Rúru dáme vyhriať na 200°C a na dno vložíme pekáč s vodou, aby nám počas pečenia zvlhčoval vzduch.
2.
Do stredného hrnca dáme vodu, maslo, cukor a zmes jemne zahrievame, dokým sa maslo nerozpustí. Oheň zosilníme, prisypeme múku, štipku soli a zmes rýchlo zmiešame. Odstavíme ju z ohňa a stále miešame, dokým nevznikne jemná pasta, ktorá sa bude oddeľovať od hrnca. Potom zmes necháme cca 15 minút odstáť.
3.
Postupne vmiešame po jednom vajíčka. Na plech vystlaný papierom na pečenie nanesieme ozdobným vreckom cesto na cca 1,5 cm veľké kolieska. Toto množstvo cesta by malo vyjsť na cca 2 plechy. Každé koliesko potrieme vodou, vložíme ich do rúry a pečieme cca 25 minút.
4.
Plech vyberieme, rúru vypneme a každú profiterolku prepichneme špajdľou alebo špáradlom. Plech vrátime naspäť do vypnutej rúry a necháme ich tam chvíľu odpočívať.
5.
Zo smotany vyšľaháme tuhú šľahačku a primiešame do nej dužinu z vanilkového lusku. Na polevu rozpustíme vo vodnom kúpeli čokoládu so smotanou.
6.
Vychladnuté profiterolky zo spodnej strany naplníme pripravenou šľahačkou a namáčame ich do čokoládovej polevy. Hotové profiterolky vložíme stuhnúť do chladničky.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.