Paradajková polievka s bazalkou
6
porcií
70
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
kg
paradajky
400
ml
paradajkový pretlak
2
PL
olivový olej
3
ks
šalotka
4
strúčiky
cesnaku
1
ks
stonkový zeler
3
ks
bobkový list
6
stoniek
tymian
500
ml
zeleninový vývar
150
ml
sladká smotana
2
PL
trstinový cukor
trochu
bazalka
postup
1.
Vo väčšom hrnci na rozpálenom oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, cesnak a zeler. Pridáme nadrobno nakrájané paradajky, paradajkový pretlak a vývar. Všetko poriadne rozvaríme spolu s bobkovým listom. Ten potom vyberieme a polievku rozmixujeme ponorným mixérom, dochutíme korením, cukrom a smotanou.
2.
Hotovú polievku servírujeme ozdobenú bazalkou.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.