FOTORECEPT: Špaldová pizza s tuniakom a mozzarelou
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
150
g
hladká (špaldová) múka
60
ml
voda
25
ml
olej
1
KL
soľ
Obloha
1
konzerva
tuniak vo vlastnej šťave
400
ml
pasírované paradajky
1
ks
cibuľa
1
ks
mozzarella
1
hrsť
olivy
10
ks
cherry paradajky
2
KL
pizza korenie
2
hrste
sterilizovaná kukurica
postup
Úžasná rýchla pizza bez kysnutia :)
1.
Z múky, vody, oleja, pizza korenia vypracujeme tuhé cesto, ktoré necháme 30 min. odležať v chladničke.
2.
Medzitým si spravíme oblohu: Do misy dáme očistenú a nakrájanú cibuľu, rajčiny, olivy a kukuricu. Posypeme pizza korením a poriadne premiešame.
3.
V osobitnej miske zmiešame pasírované paradajky s tuniakom, z ktorého sme vyliali šťavu.
4.
Cesto rozvaľkáme, vystelieme ním formu, ktorú sme si potreli olejom a popicháme vydličkou.
5.
Tuniakovú zmes dáme na cesto a na vrch zeleninovú zmes.
6.
Pečieme pri teplote 180 stupňov 25-30 minút.
7.
Potom pizzu vyberieme a poukladáme plátky mozzarelly. Dáme do rúry ešte na 5-10 minút, kým sa mozzarella krásne rozleje a pripečie.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.