Marhulové mafiny s acidkom
12
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
120
g
maslo
160
g
práškový cukor
3
ks
vajce
4
PL
acidofilné mlieko
230
g
polohrubá múka
2
KL
kypriaci prášok do pečiva
1
hrnček
sušené marhule
postup
1.
Maslo zmiešame s práškovým cukrom do peny. Pridáme acidofilné mlieko, rozšľahané vajíčka a múku zmiešanú s kypriacim práškom do pečiva.
2.
Celú zmes premiešame, pridáme sušené marhule a hotovým cestom naplníme papierové košíčky na mafiny. Vložíme ich do rúry a pri teplote 180°C pečieme cca 25 minút.
3.
Upečené mafiny necháme vychladnúť a potom ich posypeme práškovým cukrom.
4.
TIP: Môžeme použiť aj čerstvé alebo zavárané ovocie, v tom prípade ho tiež primiešame až na koniec do cesta.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.