Rýchly slivkový koláč
6
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
30
g
maslo
60
g
kryštálový cukor
1
balíček
vanilkový cukor
200
ml
smotana na šľahanie
120
g
polohrubá múka
1
KL
citrónová kôra
300
g
slivky
trochu
práškový cukor na posypanie
postup
1.
Slivky umyjeme, zbavíme kôstiek, okrúhlu formu vymastíme maslom a vysypeme múkou alebo strúhankou.
2.
Smotanu vyšľaháme dotuha. Vo väčšej mise zmiešame žĺtky s maslom a oboma cukrami do tuhšej peny. Po častiach do nej primiešame vyšľahanú šľahačku, a múku zmiešanú s citrónovou kôrou. Nakoniec do cesta zľahka vmiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov.
3.
Cesto vylejeme do pripravenej formy, na vrch poukladáme slivky a koláč pečieme pri teplote 180°C vo vyhriatej rúre cca 40 minút. Upečený koláč necháme vychladnúť a potom ho posypeme práškovým cukrom.
4.
TIP: Ešte horúci ho môžeme podávať s vanilkovou zmrzlinou.
Podobné recepty
Toto je dôvod, prečo je moje mäso vždy tak lahodné a jemné ako masielko! Do marinády dajte túto surovinu navyše
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.