Pridať recept

Krupicová torta

ingrediencie

3 dl
mlieko
3 dl
krupica
18 dkg
cukor
1 ks
vajce
1 ks
prášok do pečiva
7,5 dkg
mleté orechy

Plnka:

20 dkg
margarín
15 dkg
cukor
7,5 dkg
mleté orechy
1 ks
vanilkový cukor
1 dl
mlieko
1 KL
rumová aróma

postup

1.
Krupicu necháme namočenú niekoľko hodín v mlieku. Potom pridáme cukor, vajce, prášok do pečiva a orechy. Zmes vymiešame a potom ju upečieme vo forme asi 25 - 30 minút.
 
2.
Keď cesto vychladne, tak ho prerežeme, kraje orežeme, odrezky nalámeme a polejeme ich mliekom zmiešaným s rumovou arómou. Potom to zamiešame do margarínu s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme mleté orechy a všetko premiešame.
3.
Touto plnkou natrieme pláty torty a aj tortu zvonka. Vrch ozdobíme želatínou alebo orechmi.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať