Slivky v snehovom záveji
stredná
náročnosť
ingrediencie
1/2
liter
slivkový kompót
50
g
orechy
2
ks
bielok
100
g
práškový cukor
postup
1.
Slivky umyjeme, utrieme a vyberieme z nich kôstky. Do každej vložíme kúsok orecha.
2.
Z bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Tretinu snehu urovnáme na plytkú misu z jenského skla, pokladieme naň slivky a na ne dáme vrstvu snehu, škrabkou urovnáme, posypeme kúskami orechov, vložíme do mierne teplej rúry a upečieme do ružova.
3.
Pred podávaním možno sneh podliať šťavou zo sliviek.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.