Poľovnícky biftek
stredná
náročnosť
ingrediencie
600
g
sviečkovica
1
dl
olej
podľa chuti
soľ
trochu
mleté čierne korenie
Omáčka
50
g
maslo
2
PL
paradajkový pretlak
2
PL
zavárané brusnice
trochu
soľ
15
g
cukor
1
dl
červené víno
postup
1.
Odležanú sviečkovicu umyjeme, odblaníme a pokrájame na hrubé rezy. Slabo ich naklepeme, posolíme, okoreníme, sformujeme, uložíme do porcelánovej nádoby, polejeme olejom a na 5-6 h ich dáme do chladničky.
2.
Na rozpálenom rošte ich opekáme z každej strany asi 5-6 min, pričom ich občas potrieme výpekom alebo olejom.
3.
Omáčka: Do rajnice dáme maslo, rajčiakový pretlak, slabo podusíme, pridáme brusnice, červené víno, soľ, cukor a dobre povaríme.
4.
Bifteky uložíme na teplú misu a polejeme omáčkou. Ako prílohu podávame vyprážané zemiaky.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.