Pridať recept

Ujházy slepačia polievka

ingrediencie

250 g
hovädzie mäso
1/2 ks
sliepka
250 g
koreňová zelenina
1,5 litre
voda
mleté čierne korenie
soľ
sladká mletá paprika
ďumbier mletý
3 strúčiky
cesnaku
1 ks
cibuľa
100 g
kel
2 ks
paradajka
2 ks
paprika
2 PL
hrášok
4 ks
šampiňóny
1 KL
paradajkový pretlak
petržlenová vňať

Domáce rezance

1 ks
vajce
1 KL
olej
100 g
polohrubá múka
soľ

postup

1.
Na menšie kúsky pokrájame sčasti vykostenú sliepku a hovädzie mäso a zalejeme ho studenou vodou. Posolíme a necháme zovrieť. Potom zozbierame tmavú penu, okoreníme a pomaly povaríme, približne 2 hodiny. Ak je mäso mäkké môžeme pridať pokrájanú koreňovú zeleninu (mrkva, petržlen, zeler), cesnak, pokrájanú cibuľu, papriku, paradajky, kel, hrášok, paradajkový pretlak a na plátky nakrájané šampiňóny. Môžeme aj ako náhradu použiť sušené huby. Varíme pomaly, až kým nie je zelenina a aj mäso mäkké.
 
2.
Rezance: Zamiesime cesto z vajca, múky a oleja a necháme ho aspoň 30 minút odležať. Na pomúčenej pracovnej doske ho vyvaľkáme. Plát cesta uložíme na utierku na pol hodiny, aby sa usušilo a potom cesto rozkrájame na široké pásy, ktoré preložíme na seba a nakrájame z nich rezance. Keď preschnú vložíme ich do posolenej vriacej vody a budeme variť, až kým nevyplávajú na povrch.
3.
Keď je polievka hotová precedíme ju, mäso zbavíme kostí a kože a pokrájame na kúsky. Na tanier dáme rezance, zeleninu a mäso a zalejeme vriacou polievkou. Ozdobíme petržlenovou vňaťou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hovädzie v delikátnych omáčkach 7x inak
7x hovädzie v delikátnych omáčkach: Na sviatočný obed i všedný deň
Vynikajúce tradičné i menej známe hovädzie recepty, v ktorých šťavnaté mäso dopĺňajú chutné a bohaté omáčky.
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Perfektné hovädzie: 9 trikov, ktoré vylepšia chuť mäsa aj ušetria námahu
Bez ohľadu na to, či dávate prednosť hovädzej sviečkovej, roštenke alebo často varíte s mletým hovädzím...
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Ako kontrolujete čerstvosť mäsa v obchode? Urobte tento test prstom!
Mnohí z nás sa vyhýbajú balenému mäsu a kupujú ho radšej na pultoch či v mäsiarstvach. Takto je to...
Viete, na čo sa používa podložka v balenom mäse?
Viete, na čo slúži podložka v balenom mäse?
Mäso balené v plastových nádobách sa najčastejšie ukladá na špeciálnu bielu podložku. Prečo ju výrobca...
Pravý hovädzí tatarák
Pravý hovädzí TATARÁK a variácie, ktoré ešte nepoznáte! Táto luxusná pochúťka u nás na Silvestra nesmie chýbať!
Patríte medzi skupinku nadšencov, ktorým sa pri pohľade na tatársky biftek s cesnakovými hriankami zbiehajú...
Sviečková na smotane
Nedeľné špeciality z hovädzieho mäsa: Vďaka tajnej prísade je mäso mäkké a zamatovo jemné, skutočne funguje a to na všetky druhy + recepty
Hovädzie mäso síce nepatrí k najlacnejším druhom mäsa, ale u našincov je veľmi obľúbené. Pripravujeme...