Pridať recept

Moldavská kuracia polievka

ingrediencie

1 ks
kurča
1,5 litre
voda
soľ
2 PL
maslo
2 ks
mrkva
4 ks
zemiaky
1/2 ks
pór
1 ks
petržlen
200 ml
kyslá smotana
1 PL
citrónová šťava
pažitka
kôpor
mleté čierne korenie

postup

1.
Na väčšie časti pokrájame sčasti vykostené kurča a aj s drobkami ho vložíme do studenej vody. Posolíme a necháme zovrieť. Tmavú penu pozbierame naberačkou. Budeme variť približne 50 minút a pridáme na masle podusenú pokrájanú zeleninu, ošúpané a pokrájané zemiaky a varíme domäkka.
 
2.
Prebytočný tuk pozbierame, prilejeme smotanu a mierne prehrejeme. Na koniec ochutíme korením a citrónovou šťavou. Ozdobíme pokrájaným kôprom a pažítkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Hranolčeky
Poznáme tajomstvo tých najchrumkavejších hranolčekov
Aby ste z fritézy vytiahli na povrchu krásne chrumkavé a vo vnútri vláčne zemiakové hranolčeky, mali by ste...
zemiaky
Video: Najlepší trik na šúpanie varených zemiakov
Ešte nikdy nebolo šúpanie uvarených zemiakov tak jednoduché! Týmto skvelým trikom si ušetríte čas aj kopec...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...