Pridať recept

Halászlé

ingrediencie

2 PL
masť
2 PL
cibuľa
4 strúčiky
cesnaku
800 g
sladkovodná ryba
200 g
koreňová zelenina
1,5 litre
voda
2 KL
sladká mletá paprika
soľ
2 ks
feferónka
2 ks
paradajka
petržlenová vňať
celé čierne korenie
nové korenie
1/2 ks
pór

postup

1.
Očistíme ryby, teda odstránime chvosty, hlavy a chrbtové kosti a rozporciujeme. Môžeme použiť ryby ako kapor, zubáč, lieň, mrena a podobne.
 
2.
Nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak osmažíme na masti a hrniec na chvíľku odstavíme. Následne primiešame mletú papriku a zalejeme vodou. Hrniec vrátime na sporák. Osolíme, pridáme rybie mäso, pokrájanú koreňovú zeleninu, feferóny, pór, paradajky, koreniny a nasekanú petržlenovú vňať.
3.
Necháme polievku zovrieť a potom znížime teplotu a budeme variť ešte 2 hodiny. Nemiešame polievku, aby sa mäso nerozpadlo. Hrncom môžeme občas potriasť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať