Pridať recept

Polievka s treskou

ingrediencie

1,5 litre
voda
2 ks
cibuľa
2 PL
maslo
400 g
filety z tresky
100 ml
víno madeira
1 PL
citrónová šťava
soľ
biele mleté korenie
mleté čierne korenie
šafrán
pažitka

postup

1.
Na väčšie kúsky pokrájame tresku a vložíme ju do studenej vody, okoreníme a osolíme. Necháme zovrieť a potom teplotu znížime a varíme pomaly až do mäkka. Z polievky vyberieme mäso a uchovávame ho v teple.
 
2.
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na masle a poprašíme ju múkou. Pripravíme si svetlú zápražku. Pridáme ju do vývaru, vyšľaháme a budeme variť ešte 20 minút. Potom do polievky vložíme mäso z tresky a dochutíme vínom madeira. Na záver ju pokvapkáme šťavou z citróna a ozdobíme pažítkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať