Pridať recept

Smotanová polievka s údeným mäsom

Smotanová polievka s údeným mäsom
Zdroj: muz_s_vareskou

ingrediencie

250 g
údené mäso
250 ml
smotana
2 ks
jarná cibuľka
100 g
slanina
1,5 litre
mäsový vývar
8 ks
zemiaky
1/4 ks
zeler
2 PL
maslo
mleté čierne korenie
soľ
šťaveľ
petržlenová vňať

postup

1.
Pokrájame zemiaky a zeler a pridáme ich do vriaceho vývaru, osolíme a okoreníme. Budeme polievku variť približne pol hodinu, až kým sa zeler a zemiaky celkom nerozvaria. Keď polievka mierne vychladne rozmixujeme ju ponorným mixérom.
 
2.
Pokrájanú slaninu a cibuľu speníme na masle a vložíme ich do polievky a aj pokrájané údené mäso. Varíme ešte ďalších 10 minút. Na záver polievku zjemníme smotanou, ochutíme ju šťaveľom a ozdobíme pteržlenovou vňaťou a ešte ju prehrejeme.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar úplne zmení svoju chuť, keď soľ pridáte v správnej chvíli - toto je ona!
Vývar je pravdepodobne naša najobľúbenejšia polievka, ktorá nesmie chýbať pri nedeľnom obede. Hoci každý...
Údená pečená šunka
Veľkonočné údené mäso ako hviezda sviatočného nedeľného obeda: Najobľúbenejšie recepty s údeným mäsom
Okrem vajíčok a klobásy patrí medzi tradičné veľkonočné pochúťky aj údené mäso. To sa väčšinou...
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Rebríček mäsa s nízkym obsahom cholesterolu. Tušíte, ktoré má najmenej zo všetkých?
Ľudia potrebujú cholesterol na správne fungovanie. Nie je však až také ťažké prekročiť správnu hladinu,...
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Čo so zvyšným údeným mäsom? Pozrite si naše chutné recepty
Neodhadli ste množstvo alebo ste jednoducho nestihli spotrebovať všetko údené? Ponúkame vám niekoľko chutných...
Pripravujete nedeľný vývar? Dajte do neho túto netypickú surovinu, bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Do vývaru ju dáva málokto! Stačí jeden kus a bude oveľa výraznejší a chuťovo lepší
Je váš vývar slabý a nevýrazný? Skúste ho dnes uvariť inak ako zvyčajne. Možno budete prekvapení,...
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Dúhový lesk na údenom mäse? Predtým, ako ho zjete, zistite, čo to je
Mali by sme jesť plátok šunky či údeného mäsa, ktorý sa po nakrojení rôznofarebne leskne? Dúhový lesk sa...