Pridať recept

Kulajda

ingrediencie

300 g
čerstvé huby
2 PL
hladká múka
200 ml
kyslá smotana
3 PL
maslo
4 ks
uvarené vajce natvrdo
1 ks
cibuľa
1,25 litre
voda
3 ks
zemiaky
1 PL
ocot
drvená rasca
soľ
kôpor
cukor
pažitka
mleté čierne korenie

postup

1.
Zápražku pripravíme z múky a masla, prilejeme k nej vodu a dobre vyšľaháme. Pridáme zemiaky pokrájané na kocky, osolíme a ochutíme rascou. Následne ju necháme zovrieť, potom znížime teplotu a budeme variť približne 20 minút.
 
2.
Na masle opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, plátky húb, okoreníme, osolíme a podusíme domäkka.
3.
Do polievky pridáme cibuľu s hubami a ešte povaríme. Polievku zjemníme smotanou, poriadne premiešame, prehrejeme, ale nevaríme. Ochutíme ju cukrom, octom, kôprom a petržlenovou vňaťou. Na tanier s polievkou rozložíme pokrájané vajce natvrdo.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
hliva ustricová
Hliva ustricová - zázračná huba!
V posledných rokoch je hliva veľmi obľúbenou pochúťkou, ktorá sa dnes už bežne využíva v kuchyni ako...
Jasminova ryza
Kulinárske umenie, hudba a móda sa v Bratislave spojili v celok
Tvárou kulinárskeho podujatia Taste of Garden bol šéfkuchár Shahaf Shabtay.V metropole Slovenska sa začiatkom...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...