Pridať recept

Maurská zemiaková polievka

ingrediencie

8 ks
zemiaky
4 strúčiky
cesnaku
2 ks
cibuľa
4 ks
paradajka
1,5 litre
mäsový vývar
1 ks
cukina
1/2 ks
pór
1 hrnček
biela fazuľa
150 g
klobása
2 PL
olivový olej
200 ml
smotana
mleté čierne korenie
soľ
kurkuma
rímska rasca
pažitka

postup

1.
Pokrájame cukinu, zemiaky, cibuľu a pór, pridáme ich do vriaceho vývaru spolu s prelisovaným cesnakom a lúpanými paradajkami. Osolíme, okoreníme a varíme ju približne 20 minút.
 
2.
Scedíme zemiaky so zeleninou a vývar si odložíme. Zemiaky a zeleninu rozmixujeme s časťou vývaru a vložíme ich do zvyšného vývaru, pridáme uvarenú fazuľu a chvíľku povaríme. Na koniec zjemníme polievku smotanou a olivovým olejom.
3.
Klobásu pokrájame na kolieska a dáme ju do polievky a posypeme pažítkou.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tradičné zemiakové pochúťky ako od babičky
Tradičné zemiakové pochúťky tak, ako ich pripravovali naše staré mamy
Na zemiaky nedáme dopustiť! Sú totiž podstatou slovenskej kuchyne a základom mnohých tradičných pokrmov, bez...
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Najčastejšia chyba pri varení zemiakov: Vkladáte zemiaky do studenej alebo vriacej vody?
Možno si myslíte, že varenie zemiakov je jednou z najjednoduchších kulinárskych úloh? Budete prekvapení, keď...
Zemiaková kaša
Zemiaková kaša vždy krásne nadýchaná, krémová a bez hrudiek! Trik skúsenej gazdinky, ako pripraviť tú najlepšiu + recepty
Nadýchané a krémové zemiakové pyré získate vďaka správne zvoleným surovinám a pár drobných pravidlám...
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Čo znamená biely povlak na klobáse? Dá sa ešte jesť?
Vyberiete klobásu z chladničky a chystáte sa ju nakrájať, keď si všimnete biely povlak na jej povrchu. Čo...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...