Pridať recept

Slnečnicový zemiakový chlieb

8
porcií
135
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
zemiaky
1 KL
soľ
2 PL
slnečnicový olej
300 g
celozrnná pšeničná múka
200 g
ovsené vločky
2 PL
anízové semienka
42 g
droždie
100 g
slnečnicové semienko
trochu
tuk na vymastenie

postup

1.
Zemiaky ošúpeme, umyjeme, pokrájame na štvrtinky a posolenej vode uvaríme domäkka. Potom ich roztlačíme na kašu, vmiešame olej a necháme úplne vychladnúť.
 
2.
Zemiakovú kašu dáme do misy a premiešame s vločkami, anízom aj múkou. Do zmesi rozdrobíme droždie a v miesiči spracujeme na hladké cesto. Prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme kysnúť asi 20 minút.
3.
Rúru predhrejeme na 200°C. Formu potrieme tukom. Cesto rozmiesime na pomúčenej doske a pritom zapracujeme slnečnicové jadierka.
4.
Cesto dáme do formy a prikryté necháme kysnúť 15 minút. Potrieme vodou a posypeme trochou slnečnicových jadierok. Chlieb vložíme do spodnej polovice rúry a pečieme asi hodinu. Vyberieme a necháme 20 minút chladnúť vo forme. Potom ho vyklopíme a dáme na drôtenú mriežku úplne vychladnúť.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Superpotravina, ALE! Čo sa stane, keď budete každý deň raňajkovať ovsené vločky?
Superpotravina, ALE! Čo sa stane, keď budete každý deň raňajkovať ovsené vločky?
Raňajkujete ovsené vločky každý deň? Potom by ste mali o tomto vedieť.
Zozelenenie zemiakov
Pozrite sa, či ich nemáte doma: Stačí hrubšia šupka? Je to mýtus! Zelené zemiaky sú jed
Všetci máme radi zemiaky. Ak nie varené, tak v podobe pečených, zemiakových placiek alebo hranolčekov. Ukazuje...
Nikdy to nerobte pri príprave ovsenej kaše! Zničíte tým jej výživovú hodnotu
Nikdy to nerobte pri príprave ovsenej kaše! Zničíte tým jej výživovú hodnotu
Ovsená kaša je jednou z najzdravších potravín, ktoré si môžete vybrať na raňajky. Je to vďaka vláknine...
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Mladé zemiaky a skoré zemiaky nie sú to isté. Ako ich rozlíšiť?
Pre mnohých ľudí nie je nič lepšie ako mladé zemiaky na obed doplnené šalátom a reďkovkami so smotanou...
Pridajte ho do ovsenej kaše. Zmizne vám pneumatika z brucha a vymetie usadeniny z čriev
Pridajte ho do ovsenej kaše. Zmizne vám pneumatika z brucha a vymetie usadeniny z čriev
Ovsené vločky čoraz častejšie kraľujú na našich stoloch - vyberáme si ich na raňajky, na jedlo v práci alebo...
Chlieb
Nenechávajte chlieb v chladničke! V týchto nádobách zostane čerstvý oveľa dlhšie
Jednou z najčastejších chýb je uchovávanie chleba v chladničke. To len zdanlivo predlžuje jeho čerstvosť...