Masa na pyšteky
stredná
náročnosť
ingrediencie
vaječný bielok
cukor
podľa chuti
lúpané mandle
postup
1.
Na začiatok si pripravíme sneh, do ktorého budeme postupne primiešavať cukor. Pridávame ho do vtedy, až kým nie je sneh celkom lesklý a tuhý.
2.
Vareškou zľahka primiešame do snehu napríklad olúpané pokrájané mandle, prípadne iné spomínané suroviny.
3.
Na plech či oplátky budeme pomocou dvoch namočených lyžičiek tvarovať kôpky. Vždy pri rozložení na plechu nechávame rozostupy, pretože sa pyšteky pri pečení vždy zväčšia. Pečieme ich na strednej priečke rúry približne 12 minút pri teplote 190°C.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.