Pridať recept

Masa na pyšteky

ingrediencie

vaječný bielok
cukor
podľa chuti
lúpané mandle

postup

1.
Na začiatok si pripravíme sneh, do ktorého budeme postupne primiešavať cukor. Pridávame ho do vtedy, až kým nie je sneh celkom lesklý a tuhý.
 
2.
Vareškou zľahka primiešame do snehu napríklad olúpané pokrájané mandle, prípadne iné spomínané suroviny.
3.
Na plech či oplátky budeme pomocou dvoch namočených lyžičiek tvarovať kôpky. Vždy pri rozložení na plechu nechávame rozostupy, pretože sa pyšteky pri pečení vždy zväčšia. Pečieme ich na strednej priečke rúry približne 12 minút pri teplote 190°C.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Ako vyskladať lístkové cesto do týchto 3 pochúťok?
Z lístkového cesta nemusíte tvoriť len rolády, slimákov či taštičky.
Kysnuté cesto
Cesto ako pavučinka: Toto univerzálne kysnuté cesto s jogurtom je fantastické, zamilujete si ho!
Pri najbližšom pečení vyskúšajte tento recept fantastické kysnuté cesto. Krehké a extra nadýchané.
Domace listkove cesto
Tipy a triky pri pečení
Užitočný a praktický sprievodca pečením.
Piškótové cesto
Extra nadýchané piškótové cesto: Takto vždy krásne vyjde
Piškótové cesto je jedno z najľahších a najrýchlejších cukrárskych ciest. I jeho príprava má však svoje...
Krehké cesto
Ako na dokonalé krehké cesto: Aké suroviny a v akých pomeroch použiť?
Krehké cesto je vďačným univerzálnym tipom na sladké i slané koláče. Jeho výhodou je, že ho navyše môžete...
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!