Citrónový múčnik
6
porcií
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
350
g
hladká múka
200
g
cukor
50
g
maslo
5
ks
vajce
200
ml
smotana na šľahanie
1
ks
citrón
1
balíček
vanilínový cukor
štipiek
soľ
postup
1.
300 gramov múky, maslo a 1 vajce zmiešame do cesta. To necháme pol hodiny odležať na teplom mieste.
2.
Smotanu vyšľaháme s cukrom a tromi vajciami, zbytkom múky, trochou soli, strúhanou kôrou citróna a vanilínovým cukrom.
3.
Cesto rozdelíme na dve časti, jednu väčšiu a druhú menšiu. Väčšiu časť rovnomerne rozváľame na plech vymazaný maslom a vysypaný múkou. Na cesto rozotrieme náplň.
4.
Menšiu časť cesta rozvaľkáme na tenký plát a položíme na krém. Vrch potrieme posledným vajcom a vložíme do vyhriatej rúry na pol hodiny.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.