Pridať recept

FOTORECEPT: Slané kolieska

ingrediencie

Cesto

250 g
hladká múka
125 g
Hera
125 ml
kyslá smotana
štipiek
kypriaci prášok do pečiva

PLNKA

125 g
maslo
150 g
syr
50 g
nasekané vlašské orechy
vegeta
červená mletá paprika
mleté čierne korenie

postup

1.
Z múky, Hery, smotany a štipke prášku do pečiva vypracujeme cesto, ktoré rozdelíme na 2časti a necháme v chlade stuhnúť.
Fotorecept: Slané kolieska
Fotorecept: Slané kolieska
Zdroj: eva2mala
 
Fotorecept: Slané kolieska
Fotorecept: Slané kolieska
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Slané kolieska
Fotorecept: Slané kolieska
Zdroj: eva2mala
2.
Orechy posekané na drobno a syr nastrúhany. Suroviny na prípravu plnky tiež zmiešame a rozdelíme na 2 časti. Každú časť cesta postupne vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika hrúbky asi 3mm. Natrieme plnkou a pomocou igelitového sáčku zrolujeme a odložíme na 24 hodín do chladničky.
Fotorecept: Slané kolieska
Fotorecept: Slané kolieska
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Slané kolieska
Fotorecept: Slané kolieska
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Slané kolieska
Fotorecept: Slané kolieska
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Slané kolieska
Fotorecept: Slané kolieska
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Slané kolieska
Fotorecept: Slané kolieska
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Slané kolieska
Fotorecept: Slané kolieska
Zdroj: eva2mala
3.
Potom rolády nakrájame na 3mm hrubé kolieska. Ukladáme na plech s mastným papierom. Pečieme v rúre na 180 stupňov asi 20 minút. Z tohto množstva vám vyjdu asi 2-3 plechy. Uložené v chlade vydržia až 1 mesiac.
Fotorecept: Slané kolieska
Fotorecept: Slané kolieska
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Slané kolieska
Fotorecept: Slané kolieska
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Slané kolieska
Fotorecept: Slané kolieska
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Slané kolieska
Fotorecept: Slané kolieska
Zdroj: eva2mala
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať