Pridať recept

Empanády s morčacím mäsom

5
porcií
95
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

Cesto

1 balíček
mrazené cesto na pizzu
trochu
hladká múka na posypanie dosky
1 ks
vajce
trochu
mletá červená paprika

Plnka

1 strúčik
cesnaku
1 ks
cibuľa
1 ks
červená čili paprička
30 g
mandle
300 g
varené zemiaky
1 PL
slnečnicový olej
250 g
mleté morčacie mäso
1/2 KL
mletá škorica
1/2 KL
koriander
1/2 KL
rímska rasca
4 PL
biele víno
45 g
hrozienka
2 PL
paradajkový pretlak
5 stoniek
koriandrová vňať
podľa chuti
soľ
podľa chuti
mleté čierne korenie

postup

1.
Cesto pripravíme podľa návodu na obale. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Cesnak prelisujeme, cibuľu pokrájame nadrobno, čili papričku pozdĺžne rozpolíme, očistíme, opláchneme a pokrájame nadrobno. Mrkvu oškriabeme a postrúhame nahrubo. Mandle posekáme a opražíme na panvici. Zemiaky pokrájame na kocky s hranou 1 cm.
 
2.
Vo veľkej teflónovej panvici rozohrejeme olej. Za stáleho miešania v ňom asi 2 minúty pražíme cibuľu, cesnak a čili papričku. Pridáme mleté morčacie mäso a za stáleho miešania opekáme asi 4-5 minút. Pridáme koreniny a ešte krátko opražíme. Všetko zalejeme bielym vínom a povaríme asi 2 minúty.
3.
Do opečenej mäsovej zmesi vmiešame zemiaky, mrkvu, hrozienka, mandle a paradajkový pretlak. Koriandrovú vňať umyjeme, osušíme, pokrájame nadrobno a takisto primiešame do mäsa. Zmes na panvici podľa potreby posolíme, pokoreníme a odložíme nabok.
4.
Rúru predhrejeme na 220°C. Plech vyložíme papierom na pečenie. Dosku zľahka pomúčime a vypracujeme na nej cesto, ktoré rozdelíme na 5 častí. Z každej rozvaľkáme okrúhlu placku s priemerom 20 cm.
5.
Do stredu každej placky dáme mäsovú plnku. Vajce rozšľaháme a potrieme okraje placky. Potom placku nad plnkou v polovici prehneme, okraje pevne stlačíme k sebe a ešte založíme.
6.
Empanády rozložíme na plech, prikryjeme utierkou a na teplom mieste necháme kysnúť asi 20 minút. Potrieme ich rozšľahaným vajcom a posypeme mletou paprikou. Empanády pečieme 10 minút v predhriatej rúre. Potom teplotu znížime na 180°C a pečieme ešte asi 15 minút, kým nie sú krásne zlatisté. Podávame ihneď, najlepšie so šalátom z cibule a paradajok.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Domáca pizza
Najlepšia domáca pizza: 12 receptov na chrumkavú pizzu a overené kroky, ktoré treba dodržať pri jej príprave
Ak hľadáte recept na chutné pizza cesto a zároveň vás zaujímajú drobné kroky, ktoré robia obrovské rozdiely...
Domáca pizza Margherita
Unikol recept na najlepšiu domácu pizzu a my ho máme! Pri príprave si dávajte pozor na tieto CHYBY, robí ich každý! (recepty)
Aby bola domáca pizza viac než dobrá, potrebujete kvalitné ingrediencie, trpezlivosť a správnu techniku...
Máte radi mleté rezne? Pridajte túto surovinu a budú úžasne šťavnaté a voňavé, geniálny tip!
Máte radi mleté rezne? Pridajte túto surovinu a budú úžasne šťavnaté a voňavé, geniálny tip!
Dokonale šťavnaté a úžasne voňavé. Túto vychytávku na mleté rezne sa oplatí poznať!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
Robíte to aj vy? Tak pozor, prečo by sa surové cesto nemalo jesť? Nejde o vajcia!
A čo vy? Ochutnávate surové cesto počas vianočného pečenia? Toto je dôvod, prečo by ste tak už nemali robiť!
Mleté mäso
Mleté mäso zosivelo - dá sa ešte jesť? Ak sa to stalo aj vám, toto by ste mali vedieť
Mleté mäso má v závislosti od druhu zvyčajne svetloružovú alebo červenú farbu. Niekedy však môže byť...