Lievance s čučoriedkovou omáčkou
6
porcií
50
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
hladká múka
1,25
litre
mlieko
80
g
krupicový cukor
1
balíček
droždie
40
g
maslo
1
ks
vajce
2
ks
vaječný žĺtok
750
g
olej na vyprážanie
trochu
soľ
500
g
čučoriedka
voda
500
g
práškový cukor
100
ml
maslo
50
g
mletá škorica
1
KL
smotana
1
trochu
solamyl
200
ml
kyslá smotana
postup
1.
Mlieko zahrejeme, ale nevaríme. Časť odlejeme do misky a zmiešame s cukrom a droždím a necháme nakysnúť. Potom zmiešame rozpustené maslo, vajce, žĺtky, soľ, múku a zbytok mlieka do redšieho cesta, ktoré necháme vykysnúť na teplom mieste. V lievancovníku, ktorý sme potreli trochou oleja, usmažíme lievance.
2.
Čučoriedky nasypeme do hrnca, pridáme vodu, maslo a pár minút povaríme. Potom pridáme do zmesi cukor, škoricu. Vmiešame smotanu so solamylom a varíme, kým omáčka nezhustne. Hotové lievance podávame s omáčkou z čučoriedok, trochou kyslej smotany a čučoriedkami.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.