Pridať recept

Americký jablkový koláč

12
porcií
45
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

250 g
polohrubá múka
250 g
maslo
4 PL
vlažná voda
35 g
práškový cukor
trochu
tuk na vymastenie
6 ks
jablko
1 KL
škorica
50 g
práškový cukor
2 PL
vlažná voda
trochu
múka na vysypanie formy

postup

1.
Jablká nastrúhame a zmiešame so škoricou, cukrom a vodou. Dáme povariť, kým jablká nezmäknú.
 
2.
V mise zmiešame múku, maslo, cukor a soľ, z ktorých nám vznikne sypké cesto. Prilejeme vodu. Oddelíme 2/3 cesta a vyváľame z neho tenký plát, ktorý položíme na vymastený a vysypaný plech.
3.
Naňho nanesieme jablčnú zmes, prekryjeme ju plátom a okraje pritlačíme k sebe. Vložíme do vyhriatej rúry na 220°C 15 minút, potom pri teplote 180°C, kým nie je koláč dozlata.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Jablkové koláče
21 receptov na jablkové koláče, ktoré zvrtnete aj po práci: Rýchle a jednoduché recepty
Vyberte si z najlepších receptov na šťavnaté jablkové koláče za posledný mesiac.
Babičkin jablkový koláč
Starý a (ne)tradičný recept na najlepší jablkový koláč
Prachom zapadnutý recept z povojnovej kuchárky nám otvoril cestu k úžasne chutnému a nápaditému jablkovému pité.
3 neodolateľné koláčové splynutia jabĺčok a orechov
Jablká a oriešky v 3 neodolateľných koláčoch
Jeseň ponúka tisícky inšpirácií na jablkové koláče.
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť jablko denne
Vaše telo sa vám poďakuje! Toto sa stane, keď budete jesť aspoň jedno jablko denne
Známe príslovie hovorí, že "jablko denne ušetrí návštevu lekára". Čo je však na tomto prísloví skutočne...
Jemný jablkový koláč
Vezmite jablká a urobte tieto lyžicové a hrnčekové jablkové koláče! Recepty, po ktorých si oblížete všetky prsty
Hľadáte inšpiráciu, čo dnes upiecť? Máme pre vás bohatú ponuku jablkových koláčov, ktoré sú jednoduché...
Jablkový koláč
Do cesta na jablkový koláč pridajte tri polievkové lyžice. Vyjde dokonale chrumkavé
Jablkový koláč sa nie nadarmo nazýva kráľovnou koláčov. Pravdepodobne neexistuje nikto, kto by ho nemal rád...