Pridať recept

Pomarančový džús

8
porcií
40
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
pomaranč
50 g
kyselina citrónová
750 g
cukor

postup

1.
Pomaranče dôkladne očistíme, najlepšie v octovej vode. Potom ich ešte neolúpané nakrájame na drobné kocky a dáme do tlakového hrnca. Prisypeme kyselinu citrónovú, prilejeme liter vody a necháme na jeden deň odstáť.
 
2.
Na druhý deň pomaranče na 15 minút povaríme a necháme vychladnúť. Keď zmes vychladne, rozmixujeme ju, pridáme cukor a 8 litrov vody. Šťavu ešte precedíme.
3.
Nápoj je výborný s kockou ľadu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať