Pridať recept

Švajčiarske suflé

4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

140 g
strúhaný syr
300 ml
mlieko
40 g
hladká múka
40 g
maslo
3 ks
vaječný žĺtok
5 ks
vaječný bielok
1/2 KL
oregano
1 štipka
soľ
1 štipka
korenie
trochu
tuk na vymastenie
trochu
múka na vysypanie formy

postup

1.
Formy na suflé potrieme tukom a vysypeme múkou.
 
2.
Maslo rozpustíme a vmiešame ho do múky. Pomaly prilievame mlieko a vymiešame cesto. Potom pridáme žĺtky a syr.
3.
Pridáme korenie, vymiešame bielky a so soľou ich vmiešame do cesta.
4.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 25 minút pri strednej teplote. Podávame so zeleninou, olivami alebo k vínu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Baklazan
Turecká kuchyňa
Turecká kuchyňa je stará viac než tisíc rokov. Formovala sa pod vplyvmi ázijskej aj stredomorskej kuchyne. Dnes...
Schnitzel
Rakúska kuchyňa
Kuchyňa našich juhozápadných susedov je vo veľkej miere ovplyvnená kuchyňami štátov, s ktorými hraničí...
Grecka kuchyna
Grécka kuchyňa
Počas leta, času čerstvej zeleniny, slnka a dovoleniek, je ideálny čas vyskúšať špeciality gréckej kuchyne...
Balkanska
Balkánska kuchyňa
Balkánska kuchyňa v sebe zahŕňa tieto kuchyne: Albánska kuchyňaKuchyňa Bosny a HercegovinyBulharská...
Albanska tarator
Albánska kuchyňa
Albánsku kuchyňu ovplyvnili najmä turecká, grécka a talianska kuchyňa. Je pre ňu charakteristické používanie...
Wuzetka
Tento recept láme rekordy: Wuzetka je lacná, moderná a pripraviť ju zvládne ktokoľvek, pečie sa 30 minút!
Báječný dezert nenáročný na suroviny a ešte jednoduchší na prípravu.