Švajčiarske suflé
4
porcie
40
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
140
g
strúhaný syr
300
ml
mlieko
40
g
hladká múka
40
g
maslo
3
ks
vaječný žĺtok
5
ks
vaječný bielok
1/2
KL
oregano
1
štipka
soľ
1
štipka
korenie
trochu
tuk na vymastenie
trochu
múka na vysypanie formy
postup
1.
Formy na suflé potrieme tukom a vysypeme múkou.
2.
Maslo rozpustíme a vmiešame ho do múky. Pomaly prilievame mlieko a vymiešame cesto. Potom pridáme žĺtky a syr.
3.
Pridáme korenie, vymiešame bielky a so soľou ich vmiešame do cesta.
4.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme asi 25 minút pri strednej teplote. Podávame so zeleninou, olivami alebo k vínu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.