Šalát z údenej morčaciny
4
porcie
nízka
náročnosť
ingrediencie
250
g
údené morčacie prsia
125
g
údená slanina
150
g
tvrdý syr
1
ks
zeler
1
zväzok
hrozno
1
PL
zelené korenie
1
ks
žĺtok
5
cl
olej
10
cl
sladká smotana
2
PL
ocot
4
ks
jarná cibuľka
1
KL
horčica
soľ
postup
1.
Majonézu pripravíme rozmiešaním žĺtka s horčicou, ku ktorému postupne pridáme olej, smotanu, ocot a nadrobno nakrájanú cibuľku. Odložíme na chladné miesto.
2.
Na teflónovej panvici opečieme z oboch strán plátky slaniny, prebytočný tuk odstránime servítkou. Morčacie prsia aj syr nakrájame na pásiky. Hroznové bobule prekrojíme a ostrým nožíkom odstránime semienka. Očistený zeler nadrobno nakrájame.
3.
V mise zmiešame morčacie údené mäso, syr, zeler, opečenú slaninu, hroznové bobule a zelené korenie. Pokvapkáme majonézou, prikryjeme fóliou a uložíme na hodinu do chladničky. Tesne pred podávaním šalát premiešame.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.