Pridať recept

Hovädzia roštenka podľa vinára

ingrediencie

4 ks
hovädzia roštenka
1 KL
maslo
1 ks
cibuľa
10 dkg
šampiňóny
1 dl
červené víno
1 dl
kyslá smotana
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie

postup

1.
Mäso zľahka naklepeme, vymastenú nádobu zahrejeme na vysokom stupni tepelného zdroja asi na 3 minúty.
 
2.
Mäso opečieme z oboch strán, osolíme, okoreníme, tepelný zdroj znížime na stredný stupeň a pod pokrievkou dusíme 10 minút.
3.
Mäso rozhrnieme na steny nádoby, na dno dáme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a šampiňóny. Podlejeme vínom a dusíme 5 minút.
4.
Na záver vmiešame kyslú smotanu.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať