Hovädzia roštenka podľa vinára
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
4
ks
hovädzia roštenka
1
KL
maslo
1
ks
cibuľa
10
dkg
šampiňóny
1
dl
červené víno
1
dl
kyslá smotana
podľa chuti
soľ
podľa chuti
čierne korenie
postup
1.
Mäso zľahka naklepeme, vymastenú nádobu zahrejeme na vysokom stupni tepelného zdroja asi na 3 minúty.
2.
Mäso opečieme z oboch strán, osolíme, okoreníme, tepelný zdroj znížime na stredný stupeň a pod pokrievkou dusíme 10 minút.
3.
Mäso rozhrnieme na steny nádoby, na dno dáme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a šampiňóny. Podlejeme vínom a dusíme 5 minút.
4.
Na záver vmiešame kyslú smotanu.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.