Pridať recept

FOTORECEPT: Veľkonočný kysnutý Baranček

Fotorecept: Veľkonočný kysnutý Baranček
Zdroj: lienka31124
10
porcií
55
minút
stredná
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
polohrubá múka
50 g
práškový cukor
200 ml
mlieko
75 g
maslo
1 ks
vajce
1 KL
soľ
40 g
droždie
50 ml
teplé mlieko
1 ks
vajce na potretie
1 PL
práškový cukor na posypanie

postup

1.
Najprv si pripravíme kvások: Rozdrobené droždie zmiešame s cukrom a vlažným mliekom. Potom sa pustíme do prípravy cesta: Všetky suroviny zmiešame s kváskom vo väčšej misky. Zmes vymiesime na hladké cesto tak, aby sa odlepovalo od stien misy. Povrch cesta posypeme múkou a dáme na teplé miesto kysnúť 30 až 60 minút.
Fotorecept: Veľkonočný kysnutý Baranček
Fotorecept: Veľkonočný kysnutý Baranček
Zdroj: lienka31124
 
2.
Z vykysnutého cesta odoberieme asi štvrtinu cesta. Zo zvyšku cesta tvarujeme malé guľaté "slimáky" a ukladáme ich na plech vystlaný papierom tesne vedľa seba do tvaru barančeka. Prípadne "slimáky" môžeme naplniť aj plnkou (makom, lekvárom, tvarohom...) Z odloženého cesta vytvarujeme hlavu, ucho, nohy a chvost.
Fotorecept: Veľkonočný kysnutý Baranček
Fotorecept: Veľkonočný kysnutý Baranček
Zdroj: lienka31124
3.
Nakoniec barančeka potrieme vajíčkom, necháme ešte trochu podkysnúť a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme 30 minút pri teplote 180 °C.
Fotorecept: Veľkonočný kysnutý Baranček
Fotorecept: Veľkonočný kysnutý Baranček
Zdroj: lienka31124
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Podobné články
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Na prvý pohľad je ťažké posúdiť, ktoré vajcia sú čerstvé. Zvonka vyzerajú všetky veľmi podobne. Keď...
Raw meat sausage ready to be boiled in a red pot
Ako počas Veľkej Noci nepribrať? Tu je niekoľko rád od odborníka na výživu
Blížiace sa veľkonočné sviatky sú pre mnohých ľudí výzvou, obzvlášť pre tých na redukčnej diéte. Okolo...
Najkrajšie želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Najkrajšie veľkonočné želé v tvare vajíčka. Stačí polhodina, úspech zaručený!
Hľadáte inšpiráciu na originálne a zároveň jednoduché jedlo na prípravu na Veľkú noc? Máme pre vás niečo...
Sviatočné jedlo sa riadi určitými pravidlami. To by nemalo byť v koši
Sviatočné jedlo sa riadi určitými pravidlami. Toto by nemalo byť v koši
Veľkonočný košík je tradícia, ktorá siaha až do 12. storočia. V súčasnosti tento zvyk stále radi pestujeme,...
Dva dni alebo týždeň? Ako dlho môžete skladovať veľkonočné dobroty?
Dva dni alebo týždeň? Ako dlho môžete skladovať veľkonočné dobroty?
Na Veľkú Noc sa na stoloch objavuje veľa rôznych pochúťok vo veľkom množstve. Nie všetko sa dá zjesť naraz...
Môžete po sviatkoch zamraziť vajíčka? Vysvetlíme si to raz a navždy
Môžete po sviatkoch zamraziť vajíčka? Vysvetlíme si to raz a navždy
Veľká noc sa skončila, ale nám zostali pekné spomienky a pravdepodobne aj veľa jedla. Je škoda ho vyhodiť...