Pikantné kuracie krídelká
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
16
ks
kuracie krídla
250
ml
kečup
1
KL
červená paprika
trochu
citrónová šťava
1
PL
tabasco
4
PL
vínny ocot
trochu
oregano
4
PL
olej
20
g
maslo
1
ks
cibuľa
1
dl
hydinový vývar
trochu
chilli
2
PL
petržlenová vňať
1
štipka
soľ
postup
1.
Marinádu spravíme tak, že v mise zmiešame kečup, mletú papriku, citrónovú šťavu, tabasco, ocot, štipku soli a oregano.
2.
Do misy vložíme očistené, umyté a osušené krídelká tak, aby boli úplne ponorené, prikryjeme priehľadnou fóliou, prípadne alobalom a na 24 hodín odložíme do chladničky.
3.
Marinádu z krídeliek potom zlejem do misy a odložíme na ďalšie použitie. Kuracie krídla necháme dobre odkvapkať.
4.
V nádobe rozmiešame olej a maslo. Krídla postupne z každej strany opekáme približne 7-10 minút dochrumkava.
5.
Medzitým na panvici rozpustíme maslo, pridáme nakrájanú cibuľu a opražíme. Zalejeme vývarom a necháme privrieť. Vmiešame marinádu a krátko varíme.
6.
Omáčku dochutíme soľou, chilli práškom, vmiešame nasekanú petržlenovú vňať. Podávame na mise obloženej hlávkovým šalátom.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.