Pridať recept

FOTORECEPT: Vajíčková pochúťka

ingrediencie

6 ks
vajce
1 ks
sterilizovaná zelenina
1 ks
cibuľa
200 g
mäkká saláma
250 g
majonéza
1 ks
masox
1 ks
želatína
4 plátky
sterilizovaná kápia

postup

Fotorecept: Vajíčková pochúťka
Fotorecept: Vajíčková pochúťka
Zdroj: Natalia_786
 
1.
Scedíme sterilizovanú zeleninu - nálev si odložíme, Zostalo mi trochu hrášku tak aj ten som pridala ale nemusí byť
Fotorecept: Vajíčková pochúťka
Fotorecept: Vajíčková pochúťka
Zdroj: Natalia_786
 
2.
Nakrájame kápiu
Fotorecept: Vajíčková pochúťka
Fotorecept: Vajíčková pochúťka
Zdroj: Natalia_786
3.
Do misky dáme vajcia, cibuľu, salámu, zeleninu, kápiu, hrášok a majonézu
Fotorecept: Vajíčková pochúťka
Fotorecept: Vajíčková pochúťka
Zdroj: Natalia_786
4.
premiešame
Fotorecept: Vajíčková pochúťka
Fotorecept: Vajíčková pochúťka
Zdroj: Natalia_786
5.
Nálev zo šalátu doplníme vodou do 300 ml (ja dolievam šťavou zo sterilizovaných uhoriek) tekutinu rozdelíme na 2 časti
Fotorecept: Vajíčková pochúťka
Fotorecept: Vajíčková pochúťka
Zdroj: Natalia_786
6.
Do jednej dáme želatínu a necháme 10 min napučať. Potom rozpustíme (zahrejeme najviac na 60 stupňou) a necháme vychladnúť.
Fotorecept: Vajíčková pochúťka
Fotorecept: Vajíčková pochúťka
Zdroj: Natalia_786
7.
Do druhe polovice pridáme masox, zvaríme a necháme vychladnúť. Zmiešame zo želatínou
Fotorecept: Vajíčková pochúťka
Fotorecept: Vajíčková pochúťka
Zdroj: Natalia_786
8.
Pridáme do misky
Fotorecept: Vajíčková pochúťka
Fotorecept: Vajíčková pochúťka
Zdroj: Natalia_786
9.
premiešame
Fotorecept: Vajíčková pochúťka
Fotorecept: Vajíčková pochúťka
Zdroj: Natalia_786
10.
Naplníme do formičiek alebo srnčieho chrbta...... a necháme stuhnúť
Fotorecept: Vajíčková pochúťka
Fotorecept: Vajíčková pochúťka
Zdroj: Natalia_786
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
salamandra635
19.9.2013 10:14 | |
+6 -2
Občas to robievam,no bez majonézy na priesvitno a želé dochutím na sladko-kyslo......,veľmi dobrá mňamka a želatína dobrá na klby....!!!:-))
Anonymný nick
22.4.2013 11:21 | |
+15 -2
Recept vyskusany 8:| robila som do srncieho chrbata, no v buducnosti uz nedam hrasok, lebo pri krajani sa mi kvoli nemu rezy trosku rosypavali,,,ale inak mnamka (y) :3
Podobné články
Najhorší spôsob prípravy vajec. Stratia väčšinu svojej výživovej hodnoty
Najhorší spôsob prípravy vajec. Stratia väčšinu svojej výživovej hodnoty!
Vajíčka sú u nás veľmi obľúbené. Tušíte, ako ich pripravovať, aby sme nestratili ich výživovú hodnotu?
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Tu nájdete návod, ako skontrolovať, či sú vaše vajcia čerstvé. Päť spoľahlivých spôsobov
Na prvý pohľad je ťažké posúdiť, ktoré vajcia sú čerstvé. Zvonka vyzerajú všetky veľmi podobne. Keď...
Koľko vajec je bezpečné jesť na Veľkú Noc? Lekárka to hovorí otvorene!
Koľko vajec je bezpečné jesť na Veľkú Noc? Lekárka to hovorí otvorene!
Vajíčka sú symbolom Veľkej Noci a nevieme si bez nich predstaviť tieto sviatky. Na našich stoloch sa objavujú...
Ako dlho možno skladovať vajcia uvarené natvrdo?
Ako dlho možno skladovať vajcia uvarené natvrdo?
Plnené, s majonézou alebo chrenom, v šaláte, v polievke - existuje nespočetné množstvo nápadov na uvarené...
Ako ošúpať vajce za tri sekundy? Dômyselný trik láme rekordy popularity
Ako ošúpať vajce za tri sekundy? Dômyselný trik láme rekordy popularity
Lúpanie vajec natvrdo je často skutočnou školou trpezlivosti. Web je plný tipov, ako si túto úlohu uľahčiť...
Čo na raňajky? 30 skvelých receptov na dokonalý štart do nového dňa
Čo na raňajky? 30 skvelých receptov na dokonalý štart do nového dňa
Raňajky sú jedným z najdôležitejších jedál dňa. Často na ne nemáme dostatok času ani energie. Preto vám...