Kura máčané v octe
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
1
ks
kura
ocot
1/2
liter
kyslé mlieko
2
ks
vajce
2
PL
olej
1
KL
solamyl
trochu
soľ
čerstvá zelenina
postup
1.
Uvarené, obrané kuracie mäso pokrájame na malé kúsky. Kocky kuraťa prelejeme octovou vodou a necháme cez noc odstáť.
2.
Ráno si pripravíme kyslý nálev. Zmiešame 1/2 l kyslého mlieka, 2 lyžice oleja, 1 lyžicu octu, 2 vajcia, 1 lyžičku solamylu, trocha soli. Kyslý nálev rozmixujeme a za stáleho miešania povaríme nad parou. Nálev dáme vychladnúť a nezabudneme stále miešať.
3.
Z kuraťa potom zlejeme octovú vodu, zalejeme ho pripraveným nálevom a dobre premiešame. Na tanieri ozdobíme čerstvou zeleninou zo záhradky.
Podobné recepty
VEĽKONOČNÝ ZUZKIN ŠALÁT! Návykový recept, ktorý dnes už pozná málokto, urobte odrazu dvojitú dávku na celé sviatky, je to skutočná pochúťka
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.