Pridať recept

Žerbo

20
porcií
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

500 g
hladká múka
250 g
Hera
2 ks
vajce
20 g
droždie
1 PL
sóda bikarbóna
2 PL
práškový cukor
200 g
mleté vlašské orechy
200 g
práškový cukor
ríbezľový lekvár
čokoládová poleva

postup

1.
Zo surovín spracujeme hladké cesto, rozdelíme ho na 3 časti a rozvaľkáme ich. Prvú natrieme vrstvou lekváru, posypeme orechmi zmiešanými s cukrom a zakryjeme druhou časťou. Postup jedenkrát zopakujeme, vrchnú časť nenatrieme.
 
2.
Koláč uložíme na menší vymastený, múkou posypaný plech a necháme asi hodinu kysnúť. Potom ho dáme do vyhriatej rúry a upečieme. Vychladnutý koláč polejeme čokoládovou polevou a pokrájame na rezy.
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
niqa32
13.11.2014 10:12 | |
+42 -6
Všetko je super poznam ten kolačik chutí skvele aj ked ja osobne som ho este nepiekla len mi chyba v recepte na kolko stupnou sa pečie a ako dlho...
Podobné články
Míša rezy
Všetci pýtajú dupľu: Obľúbené Míša rezy pre všetky vekové kategórie
Výborné Míša rezy v jednoduchom recepte, ktorý chutí každému.
Žerbó rezy
Pečieme na Vianoce: Žerbó rezy (história i overený fotorecept)
Rezy zserbó sú prekvapivo jednoduché aj napriek svojej očarujúcej chuti a elegantnému zovňajšku.
Karamelové rezy
Rezy plné karamelu, ktoré chutia každému! Nebudete stíhať dokladať
Hľadáte recept na chutný karamelový dezert? Tieto recepty patria medzi vaše najobľúbenejšie. Pripravte si spolu...
Krémové rezy s broskyňami
Tromfne všetky zákusky: Jednoduché krémové rezy s broskyňami
Jednoduché piškótové cesto a svieže broskyne si zamilujete.
Žerbó rezy
Legendárne Žerbó rezy: Neskutočne dobré a prudko návykové, s týmto zákuskom nikdy nič nepokazíte (TOP recepty)
Jednoduchý a pritom tak dokonalý zákusok. Slávne Žerbó rezy v tých najobľúbenejších receptoch.
Orechové rezy so žĺtkovou polevou
Nedáme naň dopustiť: Rodinný recept na VEĽKONOČNÉ orechové rezy so žĺtkovou polevou
Ten najlepší recept na tradičné orechové rezy so žĺtkovou polevou.