Domáce rezance
15
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
500
g
hrubá múka
1
ks
vajce domáce
2
dl
vlažná voda
štipiek
soľ
postup
Do misky preosejeme múku, urobíme do nej jamku, pridáme trochu soli, vajíčko a rukou vypracujeme cesto, za stáleho prilievania vlažnej vody. Keď je cesto dobre vymiesené a tuhé, preložíme ho na dosku. Cesto potom natenko vyvaľkáme. Necháme ho trochu zaschnúť, pokrájame ho na širšie pásy, ktoré poprekrajujeme na polovicu a potom na štvrtiny a vkladáme do strojčeka na rezance . Z cesta môžme pripraviť ľubovoľne nakrájané rezance, fliačky, ... Ak rezance nepoužijeme hneď, necháme ich usušiť.
Podobné recepty
Už nikdy vám neprasknú! Toto tajomstvo poznajú iba skúsení kuchári, urobte grilované klobásy bez prasklín, krásne chrumkavé a vždy chutné
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
hviezdickaZ
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.