FOTORECEPT: Kakaový koláč s jahodami
8
porcií
60
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
4
ks
vajce
120
g
kryštálový cukor
200
ml
mlieko
100
ml
olej
320
g
múka polohrubá
1/2
balíček
kypriaci prášok
2
PL
kakao
Plnka
250
ml
smotana na šľahanie (33 %)
200
g
kysla smotana 16ˇ%
1
balíček
vanilkový cukor
1
PL
práškový cukor
300
g
jahody čerstvé
postup
1.
Najskôr vyšlaháme smotanu a šlahačku dáme stuhnúť do chladničky. Potom ju vymiešame s kyslou smotanou a s cukrom.
2.
Celé vajcia vyšlaháme s cukrom a pridáme mlieko a olej. A ešte chvíľku šľaháme.
3.
Pridáme múku rozmiešanú s kypriacim práškom do pečiva a kakao.
4.
Cesto vlejeme do formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Formu som použila s priemerom 350 x 110 x 75
5.
Dáme do vopred vyhriatej rúry (mám plynový šporák tak asi na tretí stupeň a radšej pomaly) pečieme tých 30 -35minút. Po upečení skontrolujem pomocou špajdle, či je koláč upečený a keď sa na ňu nič nenalepí je to ok.
Keď vychladne 3x prekrojíme zúbkovaným nožom.
6.
Natrieme plnkou a poukladáme prekrojené jahody.
7.
Položíme druhý plát, natrieme plnkou, poukladáme jahody a to zopakujeme, aj s tretím plátom.
8.
Potom celý koláč natrieme plnkou a ľubovoľne ozdobíme. Ja som posypala kakaom. Dáme stuhnúť do mrazničky aspoň na 1- 2 hodiny. Musí dobre stuhnúť, lepšie sa potom krája.
Prajem dobrú chuť!
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.