Korenený hruškový kompót
4
porcie
45
minút
nízka
náročnosť
ingrediencie
8
ks
hrušky
1
PL
cukor
1
KL
kyselina citrónová
4
ks
klinčeky
1
ks
celá škorica
postup
1.
Hrušky umyjeme, zbavíme jadrovníka a pozdĺžne nakrájame. Do hrnca dáme variť ocukrenú vodu a vložíme doňho hrušky s klinčekmi a škoricou. Varíme, kým nie sú hrušky napoly zmäknuté.
2.
Krátko pred koncom varenia prisypeme kyselinu citrónovú. Poháre umyjeme a plníme ešte horúcim kompótom. Viečka dobre uzavrieme a poháre postavíme dnom hore, kým nevychladnú.
Podobné recepty
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Anonymný nick
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.