Pridať recept

Bravčové závitky s kyslou kapustou

4
porcie
90
minút
nízka
náročnosť
hodnotenie
hodnotenie

ingrediencie

600 g
bravčové stehno
1 ks
údená klobása
2 ks
cibuľa
3 štipky
drvená rasca
3 štipky
mletá červená paprika
2 štipky
mleté čierne korenie
2 štipky
soľ
3 štipky
majorán
6 plátkov
oravská slanina
300 g
kyslá kapusta biela
2 dl
čierne pivo

postup

1.
Slaninu pokrájame na kocky. Opražíme ju, pridáme jednu nadrobno nakrájanú cibuľu, na kocky nakrájanú klobásku. Hrsť kapusty nakrájame a pridáme, podlejeme trochou vodou. Pridáme všetky koreniny a pretlačený cesnak, podusíme. Mäso nakrájame, naklepeme na rezne okoreníme, osolíme. Na každý dáme trocha kapustovej zmesy, zvinieme. Spojíme niťou alebo špeciálnou ihlou. Na panvicu dáme masť a opražíme zvitky zo všetkých strán. Dno pekáča vymastíme masťou, vedľa seba uložíme plátky slaniny na to dáme jednu cibuľu nakrájanú na koliečka, ostatnú kapustu a ak nám zostala aj kapustovú zmes, na ňu uložíme zvitky polejeme výpekom a čierným pivom, zakryjeme a dáme do vyhriatej rúry treba pekáč aj s pokrievkou. Keď je mäso mäkké vyberieme.
Bravčové závitky s kyslou kapustou
Bravčové závitky s kyslou kapustou
Zdroj: avodamok
 
Bravčové závitky s kyslou kapustou
Bravčové závitky s kyslou kapustou
Zdroj: avodamok
Bravčové závitky s kyslou kapustou
Bravčové závitky s kyslou kapustou
Zdroj: avodamok
Bravčové závitky s kyslou kapustou
Bravčové závitky s kyslou kapustou
Zdroj: avodamok
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
Anonymný nick
4.5.2014 17:13 | |
+14 -4
dnes ich mame na obed s varenymi zemiakmi mnaaam
Anonymný nick
12.6.2013 12:47 | |
+25 -8
...skúste tieto bravčové zvitky obalit kapustovým listom ...malé prekvapenie / niečo na sposob Sarmi/
pemac86
31.5.2013 20:44 | |
+74 -19
dobry chcem sa opytat na prilohu k masu dakujem velmi pekne :)
Podobné články
polievka z kyslej kapusty
Sýte polievky z kyslej kapusty nahradia aj hlavné jedlo
Z kvasenej kapusty väčšina z nás robieva iba tradičnú kapustnicu. Vyskúšajte aj mrkvovú, či fazuľovú :) Z...
Leto s chuťou zázvoru: Spravte si zázvorový nanuk z piva!
Nádherné slnečné počasie aj ortuť na teplomere potvrdzujú leto. Ruka v ruke s opaľovaním, grilovaním či...
Zapečená kapusta s mäsom
Súdok plný zdravia - kyslá kapusta!
Táto kyslá, chrumkavá a hlavne šťavnatá zelenina patrí do našich jedálničkov už dlhé roky. Za svoju...
Fermentovanie zeleniny
3 vynikajúce a zdravé fermentované pochúťky: Kapusta, jablká i salsa
V predchádzajúcom článku sme si povedali, prečo sú fermentované potraviny dnes považované za superpotraviny...
Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Toto nesmiete zmeškať! Kedy najneskôr naložiť kapustu, aby bola perfektná do vianočnej kapustnice?
Kyslá kapusta je nevyhnutnosťou (nielen) na vianočnom stole. Počas zimy nám poskytuje kopec vitamínov a je...
Zhorkla vám kyslá kapusta? Toto je dôvod prečo a ako ju zachrániť!
Zhorkla vám kyslá kapusta? Už nikdy viac sa to nestane, pozor na tieto chyby! Máme tip, ako ju zachrániť, kapustnica bude výborná
Stalo sa to aj vám? Toto sú dôvody, prečo je kyslá kapusta horká a skvelý tip, ako ju zachrániť!