Tvarohovo-kakaový koláč
20
porcií
80
minút
stredná
náročnosť
ingrediencie
Cesto
200
g
hladká múka
125
g
maslo
2
PL
kakao
80
g
práškový cukor
1
ks
vaječný žĺtok
1
PL
mlieko
2
PL
kypriaci prášok
Plnka
500
g
tvaroh
3
ks
vajce
60
g
práškový cukor
100
g
kryštálový cukor
2
ks
vanilkový cukor
1
ks
Zlatý klas
1
PL
citrónová šťava
30
g
maslo
postup
1.
Z hladkej múky, kakaa, masla, žĺtka, práškového cukru, kypr. prášku a mlieka vypracujeme cesto. Vypracované cesto dáme odležať na 30 minút do chladničky a rozdelíme na 2 časti.
2.
Bielky vyšľaháme s kryštálovým cukrom. Tvaroh vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Do zmesi vmiešame zlatý klas, citron. šťavu, maslo, žĺtky a sneh z bielkov.
3.
Prvú časť cesta rozvaľkáme, dáme na vymastený plech, na povrch rozotrieme plnku. Druhú časť cesta tiež vyvaľkáme a uložíme na plnku. Koláč treba kontrolovať, čas pečenia je len orientačný.
Podobné recepty
Urobte najlepšiu rybaciu nátierku na svete! Moja mama mi poradila pridať do nej jednu nezvyčajnú surovinu. Zabudnite na maslo, takto chutí perfektne
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
Natalli115
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.