Pridať recept

FOTORECEPT: Zapekané cestoviny s ovčím syrom

Fotorecept: Zapekané cestoviny s ovčím syrom
Zdroj: eva2mala

ingrediencie

300 g
ovčí syr
cestoviny
šunka, saláma
1 téglik
smotana na šľahanie
2 ks
vajce
cesnaku

postup

1.
Opečieme si šunku prípadne aj salámu, pridáme 2 vajíčka a urobíme praženicu.
Fotorecept: Zapekané cestoviny s ovčím syrom
Fotorecept: Zapekané cestoviny s ovčím syrom
Zdroj: eva2mala
 
Fotorecept: Zapekané cestoviny s ovčím syrom
Fotorecept: Zapekané cestoviny s ovčím syrom
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Zapekané cestoviny s ovčím syrom
Fotorecept: Zapekané cestoviny s ovčím syrom
Zdroj: eva2mala
2.
Nakoniec po vypnutí pridáme trochu z ovčieho syru a premiešame.
Fotorecept: Zapekané cestoviny s ovčím syrom
Fotorecept: Zapekané cestoviny s ovčím syrom
Zdroj: eva2mala
3.
Druhú časť ovčieho syru som na začiatku nakrájala na plátky a osolila, okorenila a potrela roztlačeným cesnakom.
Fotorecept: Zapekané cestoviny s ovčím syrom
Fotorecept: Zapekané cestoviny s ovčím syrom
Zdroj: eva2mala
4.
Uvaríme si cestoviny, ktoré preložíme do misy z jánskeho skla. Na cestoviny dáme praženicovú zmes, jemne premiešame a na vrch rozdrobíme zvyšný ovčí syr.
Fotorecept: Zapekané cestoviny s ovčím syrom
Fotorecept: Zapekané cestoviny s ovčím syrom
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Zapekané cestoviny s ovčím syrom
Fotorecept: Zapekané cestoviny s ovčím syrom
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Zapekané cestoviny s ovčím syrom
Fotorecept: Zapekané cestoviny s ovčím syrom
Zdroj: eva2mala
5.
Všetko zalejeme smotanou na šľahanie.
Fotorecept: Zapekané cestoviny s ovčím syrom
Fotorecept: Zapekané cestoviny s ovčím syrom
Zdroj: eva2mala
6.
Dáme piecť na 180 stupňov, kým sa smotana nezapečie.
Fotorecept: Zapekané cestoviny s ovčím syrom
Fotorecept: Zapekané cestoviny s ovčím syrom
Zdroj: eva2mala
Fotorecept: Zapekané cestoviny s ovčím syrom
Fotorecept: Zapekané cestoviny s ovčím syrom
Zdroj: eva2mala
Ohodnotiť recept
hodnotenie

Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.

Odoslať
miremio
8.5.2019 07:14 | |
+1 -0
Recept vyzerá dobre. Len taká malá poznámka - nie jánska misa, ale jenská.