FOTORECEPT: Granadír
4
porcie
stredná
náročnosť
ingrediencie
150
g
hrubá múka
1
ks
vajce
trochu
soľ
podľa chuti
zemiaky
podľa chuti
cibuľa
trochu
olej
trochu
sladká mletá paprika
postup
1.
Dáme si uvariť zemiaky v šupke (alebo ich očistíme, nakrájame a dáme ich uvariť do osolenej vody).
Z múky, vajca a vody urobíme cesto, ktoré necháme pod miskou zvlhnúť. Potom cesto vyvaľkáme a pokrájame na väčšie štvorčeky.
2.
Hádžeme ich do vriacej osolenej vody a premiešame aby sa nezlepili.
3.
Precedíme.
Uvarené zemiaky ošúpeme, nakrájame na stredne až malé kúsky.
Očistíme cibuľu, rozpálime na panvici olej alebo masť a opražíme na nej cibuľku do zlatista.
5.
Počkáme, kým paprika pustí trochu farby a môžeme pridať zemiaky aj cestoviny. Premiešame a necháme pár minút na panvici, aby sa chute spojili.
Podávame s kyslou uhorkou. Ja si posypávam syrom.
6.
Môžme aj zapekať:
Granadír vložíme do hlbšieho pekáča a v rúre na strednom stupni zapekáme približne 30 minút.
Podobné recepty
Takto vám už parené buchty nikdy nespľasnú a neprasknú, len málokto robí túto vec! Krásne nadýchané, vláčne a jemné ako obláčik
Kým skončíte s varením, prečítajte si:
ďalšie recepty od:
kajusiQQ
Pridaním príspevku súhlasite s pravidlami diskusie.